TWEELING THUIS

Het verbouwen van een krappe twee-onder-een kap tot ruime stadsvilla

Programma:

Wonen

Locatie: 

Amsterdam

Jaar:

2021

Opdrachtgever:

Evertse Concepts, ontwerp i.s.m. Roel van Lent Architectuur

Oppervlakte:

130 m2

Status:

Opgeleverd

Fotografie:

Renders i.s.m. Bram van den Heuvel

LICHT EN RUIM

Voor de verbouwing van deze twee-onder-een-kap woning in Amsterdam Noord bood de Welstandscommissie weinig mogelijkheden.

Uiteindelijk ging men akkoord met een opbouw, achterbouw en nieuwe kozijnen. Minimale ingrepen, maar met een maximaal resultaat. De oppervlakte van de woning wisten we van 80m2 naar 130m2 te vergroten.

De gevel is bescheiden en past in het straatbeeld. Eenmaal binnen ontvouwt er zich een luxueus ruimtelijk interieur met de allure van een stadsvilla. Mede hierdoor werd de gerenoveerde woning al voor de markt uit verkocht.

 

 

EFFICIENT 

De optopping faciliteert twee volledige, extra hoge bouwlagen. Het gevoel van ruimte wordt versterkt door twee grote daklichten zowel op de begane grond als op de verdieping.

Door een efficiënte indeling van de verkeersruimte met de trap, het toilet, de meterkast en een kapstoknis blijft er een zeer ruime, open leefruimte over. Grote kozijnen in de zijgevel zorgen voor extra daglichtinval. Het gebruik van verschillende types bakstenen visualiseert de symbolische grens tussen het oude huisje en de nieuwe aanbouw.