ONTSPANNEN THUIS

Een nieuwe, grotere en lichtere badkamer in een jaren '80 woning

Programma:

Wonen

Locatie: 

Hilvarenbeek

Jaar:

2003

Opdrachtgever:

Particulier

Oppervlakte:

12 m2

Status:

Opgeleverd

Fotografie:

Cheung San interieurarchitectuur

RUIMTE BENUT

Een jaren ‘80 woning was aan een grondige update toe. De begane grond kon opgefrist worden door een nieuwe vloer, binnendeuren en schilderwerk.
De badkamer was echter zo verouderd dat hij totaal gerenoveerd moest worden. Door slim ruimtegebruik en meer daglichttoetreding, is een luxueuze badkamer gecreëerd die veel ruimer en lichter aanvoelt dan de oude.

Door een ongebruikte berging bij de badkamer te trekken en het dakraam te vergroten, ontstaat er ruimte en licht. Vanuit het ligbad heeft men een ontspannend uitzicht op de lucht en boomkruinen. Ook de nieuwe inloopdouche is veel lichter door het toepassen van een glazen douchescherm.

GEDATEERD

Voor de verbouwing was de hele badkamer bekleed met witte tegels. In de douche kwam weinig daglicht door een massieve scheidingswand.

Ook de gehele begane grondvloer was bedekt met witte tegels. Deze hebben plaatsgemaakt voor een grijze betonlook gietvloer met vloerverwarming. Door de trap antraciet te schilderen en een stalen deur te plaatsen bij de gang kreeg het geheel weer een eigentijdse uitstraling.