MEER THUIS

Een totaalrenovatie met aanbouw voor een karakteristieke jaren '30 woning

Programma:

Wonen

Locatie: 

Naarden

Jaar:

2019

Opdrachtgever:

Particulier

Oppervlakte:

145 m2

Status:

Opgeleverd

Fotografie:

Cheung San interieurarchitectuur

GEZINSWONING

Deze karakteristiek twee-onder-een kap woning is door slimme aanpassingen een volwaardige eengezinswoning geworden. Na het onderzoeken van verschillende indelingsopties is uiteindelijk samen met de opdrachtgevers gekozen voor een versie waarbij fijne ruimtes met een eigen karakter ontstaan die logisch met elkaar in verbinding staan. Hierbij is rekening gehouden met de levensloop van het jonge gezin.

VERGUNNINGEN

Ook het vergunningstraject voor de aanbouw en de nieuwe dakkapellen werd door ons verzorgd. Hiervoor keken we goed naar eerdere ingrepen die bij buurtwoningen waren gedaan. Noodzakelijke  handelingen om de prachtige ruimtes van de villa optimaal te kunnen benutten.

COMMUNICATIE

Voor een soepele uitvoering is een goede communicatie tussen alle partijen van belang. Door verschillende opties in een 3D model voor te leggen aan de opdrachtgevers konden keuzes zoals voor de kozijnverdeling en de indeling van de keuken worden vereenvoudigd. Tijdens de uitvoering werden de impressies gebruikt ter ondersteuning tijdens de bouwoverleggen.

NIEUW EN OUD

De jaren 30’ woning had een karakteristiek uiterlijk. Des te uitdagender om de grootte en de stijl van de aanbouw te bepalen. Gekozen is om de keuken in dezelfde stijl te vergroten naar de achtertuin toe. Zonder dat de nieuwe toevoegingen het bestaande overschreeuwen. Verder kwam er een extra lichte eigentijdse aanbouw met slanke stalen kozijnen die toch qua afwerking en proportie goed aansluit bij het huis.

Uitvoering: Evertse Concepts b.v.